Search found 41 matches

by jarhead
Tue Sep 13, 2016 5:08 am
Forum: Cura Type A
Topic: Cura Type A 1.5.0 100% infill
Replies: 3
Views: 4136

Re: Cura Type A 1.5.0 100% infill

Yes, I have the same issue. I actually went back to 1.4.2 exclusively. Works every time.
by jarhead
Wed Aug 17, 2016 5:05 am
Forum: Cura Type A
Topic: Cura Type A 1.5.0 Now Available
Replies: 6
Views: 1625

Re: Cura Type A 1.5.0 Now Available

I hope you changed that awful icon.
by jarhead
Thu Jun 30, 2016 11:34 am
Forum: Series 1
Topic: Bad Stepper Motor?
Replies: 2
Views: 1469

Re: Bad Stepper Motor?

Start by swapping the 2 motors at the drivers. see if it goes to the other motor or stays with the same one. If stays, it's a problem from the connector to the motor. If goes, it's a problem before the connector (ie electronics.) Check the wiring. Might have a pinch or an actual open in it. Best way...
by jarhead
Sat Jun 18, 2016 5:53 am
Forum: Cura Type A
Topic: Cura Type A 1.5 Public Beta
Replies: 3
Views: 6424

Re: Cura Type A 1.5 Public Beta

Isolt wrote:I like to print solid objects to calibrate my flowrate. Is there any way to print solid objects? Setting the infill distance to 0mm doesn't seem to achieve this.


Set it to the width of your extruder. ie .4mm

On the bottom there's an Information area. It'll give you the infill percent equivalent.
by jarhead
Wed Jun 15, 2016 7:44 am
Forum: Series 1
Topic: Cracks in print and clicking extruder motor
Replies: 9
Views: 4197

Re: Cracks in print and clicking extruder motor

You probably have a clog. If using all different types of material, it happens. Clean out the nozzle and try again.
by jarhead
Wed Jun 15, 2016 7:43 am
Forum: General Discussion
Topic: June Newsletter
Replies: 1
Views: 2834

June Newsletter

You really should proofread before sending these out...
by jarhead
Wed May 25, 2016 11:33 am
Forum: Cura Type A
Topic: Cura Type A 1.4.2 Now Available
Replies: 4
Views: 5346

Re: Cura Type A 1.4.2 Now Available

You can edit the hosts and hostname files to get rid of the B. Still might not work but worth a try.
Easy to do but if you don't know linux, you should google "change computer hostname".
by jarhead
Mon May 09, 2016 9:10 am
Forum: Plywood Series 1
Topic: Plywood Series 1 + Pronterface + Windows 10
Replies: 2
Views: 6494

Re: Plywood Series 1 + Pronterface + Windows 10

You need to look into installing Arduino software on Windows 10. I don't know of any problems with it but you should check with their forum, you'll get a ton more help than here. When you connect to the printer, you are actually connecting to the Arduino in the printer. If you want to stop having an...
by jarhead
Sat Apr 30, 2016 5:18 am
Forum: Series 1
Topic: Keyboard Controls not working
Replies: 4
Views: 622

Re: Keyboard Controls not working

You don't need it on the internet to access it from your LAN though.
Just web into the Octoprint from another pc on the LAN.

Maybe I'm not understanding but that's what Octoprint is for.
by jarhead
Fri Apr 29, 2016 10:53 am
Forum: Series 1
Topic: Keyboard Controls not working
Replies: 4
Views: 622

Re: Keyboard Controls not working

If you are using Octoprint, you can access the printer from anywhere in the world. Why would you connect a keyboard to it?

Go to advanced search